En tur genom Skåne förbi Skurup

När det är dags för dig att åka igenom Skåne är det med stor sannolikhet som du passerar Skurup, åtminstone om du ska åka längre ner. Faktum är att om så är fallet bör du se om du har tid att åka in i staden. Det är nämligen en fantastisk skurupstad som har slogan ”When in Europe, don’t miss Skurup”. Staden är en del av Stor-Malmö medan tätorten enbart har strax över 7000 invånare. Kommunen har lite över 15 000 medan storstadsområdet har nästan 700 000 invånare. Staden är än idag en kyrkby som tillhör Skurup socknen. 1996 elektrifierades järnvägen mellan Skurup och Malmö och staden började då att växa på grund av trafiken mellan samhällena, som blev mer lättillgänglig.

Solberg flygplats i Skurup

Skurups flygplats ligger dessutom 15 minuter bort från staden med bil. Därför hamnar många resenärer här på infart till och från Malmö. Det fungerar även som en flygplats för lågprisbolag och därför är det vanligt att människor reser från hela Sverige för att flyga från staden. Många av de som bor i staden pendlar till Malmö, Köpenhamn eller Lund för att jobba. Det är en stad som har nära till tre större städer och är därför en perfekt plats för att bo och leva. Det är särskilt passande för den som inte önskar att bo i en större stad, men i närheten av dem med möjlighet att leva ett småstadsliv. Trots det är Skurup en fantastiskt vacker stad och det finns möjlighet att ta del av mängder av fritidsintressen.

Skurup är en otroligt aktiv stad och bland annat känd för sin bågskytteklubb, som har över 60 års erfarenhet på nacken. Det finns dock mängder av saker att upptäcka i staden och den som planerar ett besök när den befinner sig i Malmö eller i närheten kommer inte att bli besviken.